Monday, July 30, 2012

~ahlan wasahlan ya Ramadhan ~

                                   Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
     Terima kasih Tuhan, kerana dengan keizinan-Mu....hambaMu ini masih mampu mencoretkan sedikit kata-kata sebagai peringatan buat diri yang hina ini..Moga-moga Engkau redha dengan segala tindak tanduk ku..
Selawat dan Salam buat Junjungan Mulia ,nabi akhir zaman Rasulullah S.A.W yang keranamu la aku dapat menikmati nikmat iman & islam....Allahuakbar!!!

      Alhamdulillah...Aku masih berpeluang menjalani ibadah puasa pada bulan Ramadhan ini. Subhanallah, satu nikmat yang tidak terhingga untuk seluruh umat islam. Dimana bulan yang menjanjikan 10001  keberkatan yg tidak terdapat  dalam bulan2 yang lain..Moga-moga kita dapat mengisi bulan Ramadhan ini dengan sebaiknya..Memaksimumkan ibadah dengan qiamullai , tadarus , bersedekah ,dan sgala macam aktiviti yang boleh meningkatkan kecintaan kepada Allah & dapat melahirkan rasa kehambaan dlm diri.

     Kita sering terdengar bahkan mencari-cari tentang kebesaran di bulan ramadhan ini..habis kitab dirujuk untuk mengetahuinya..Namun kita sering melupakannya kerana dek kelalaian dan kesibukan kita dgn urusan dunia..Masyaallah.. Perlu kuat mujahadah!!!..

   Biasanya Ramadhan berlalu ibadah kita pon mula berkurang.Oh,Tuhan... ku sedari kelamahan diri ini yg tidak istiqamah dlm b'ibadah.. Smoga Ramdhann kali ini dpt ku perbaiki kelemahan diriku ini..akn kucuba m'didik nafsuku agr subur rasa kehambaanku t'hdp-Mu.. Ya Allah.. Bimbinglah aku menuju jalanMu Ya Allah, tingktkn iman dan taqwaku agr batinku tetap pada-Mu walaupun ramadhan berlalu serta Jadikan aku hamba yang sentiasa bersyukur dengan nikmat-Mu...
Moga aku mampu menempuhi madrasah ramadhan kali ini dengan sebaik-baiknya...Ya Allah tuntunlah setiap  langkahku agar kehidupanku sntiasa dalam rahmat Mu ;)
.

No comments:

Post a Comment